En liten blogg för dej som vill följa vårt projekt "Att skriva sig till läsning med hjälp av datorn" i våra två förskoleklasser.



måndag 18 oktober 2010

Vecka 41 Gosedjuren kommer och vi har kalas

Tisdagens skrivuppgift på datorn blev att skriva om sitt gosedjur, en liten presentation. Namnet, vad är gosedjuret för djur och vad är gosedjuret bra på. De flesta av barnen vill att det ska stå rätt skrivet och vill att vi förskriver så de kan skriva av. Vi uppmanar barnen att lyssna hur ordet låter och skriva. Många försöker då själva men några är bestämda på att få önskad text nedskriven. Det blir bra övningar, barnen uppmanas att ljuda när de skriver på datorn. Det här blir att möta barnen på deras utvecklingsnivå, de är så motiverade att göra detta.
På onsdagen är det äntligen kalas! Barnen får göra en presentation av sitt gosedjur utifrån sin text och visa upp gosedjuret. Det är spännande för barnen att stå längs fram i klassrummet och titta på sin text och visa gosedjuret. Nästan alla vågade! De som inte vågade tyckte det var ok att jag läste upp deras text och de satt kvar på sin plats och visade sitt gosedjur. Efter lunchen var det kalasdags. Saft och bokstavskex! Sen blev det dansstopp med full fart på dansgolvet. Efter det bestämde vi att det var frilek tillsammans med gosedjuret och kompisarna. Alla tyckte det var ett toppen kalas både vi vuxna och barnen. Vi fotade och bilderna sitter uppe i vår hall.
Nästa vecka kommer vi jobba med finmotoriken genom att ha systuga, pärlarbete och barnen ska få klistra in sina texter om gosedjuret och en bild från gosedjurskalaset.
/ Frida

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar