En liten blogg för dej som vill följa vårt projekt "Att skriva sig till läsning med hjälp av datorn" i våra två förskoleklasser.



onsdag 8 september 2010

Att jobba med datorer var jätteroligt!

I måndags var vi igång. Lite uppstartsproblem blev det. En dator "ville/ kunde" inte kommunisera med skrivaren. Programmet Word försvann men med god hjälp av mer datakunninga kollegor kom vi igång.
Fyra barn i taget fick pröva skriva på datorerna. Vi började med att prata om  vad tangetbordet är och hur man ska ska göra när man skriver.Händerna ska var på varsinn halva på tangentbordet och se ut som spindlar man trycker med fingertopparna på tangenterna. Uppgiften var sedan att skriva sitt namn och datum och därefter skriver man "spökskrift" (bokstäver som man vill). Vi skrev ut dokumentet och barnen markerade de bokstäver som finns i deras namn. Det var väldigt roligt att jobba med barnen de var så intresserade!
Till nästa vecka ska vi ha olika arbetstationer så vi kan ha mer rotation kring datorerna.
Kameran ska var med så vi kan visa barnens arbeten här på bloggen.
/ Frida

1 kommentar:

  1. Marie K Fredrikssonlördag, 11 september, 2010

    Hej
    Tack för adressen, jag kommer med spänning att följa er! Vilket bra sätt ni har valt att dokumentera på. Det känns att ni är lika sugna som eleverna på att få sätta tänderna i arbete. Ser fram mot fortsättningen.

    SvaraRadera