En liten blogg för dej som vill följa vårt projekt "Att skriva sig till läsning med hjälp av datorn" i våra två förskoleklasser.



måndag 6 september 2010

Andra gruppen - tisdagen den 31/8

Körde samma upplägg som tidigare, men hade denna gång nio adepter som skulle få sin första genomgång av datorn. Jag delade in dem i tre grupper och hade vis av röran förra gången förberett fler uppgifter som de skulle roa sig med i väntan på sin tur. Det fungerade bättre än vid föregående tillälle, men förskoleklassare är snabba och otåliga. Mer kringaktiviteter måste till! De var dock jättebra på att ta instruktioner och vänta på sin tur när de väl var framför datorn. Alla har erfarenhet av datorer men inte av att hantera tangentbordet. Det känns som om det kommer att behövas mycket finmotorisk träning för att kunna hantera att skriva med alla fingrar.
Resultatet av denna introduktion klistrades upp på Sugarpaper och sattes upp på väggen tillsammans med  instruktionen så att föräldrarna kan se vad det är vi gör. Ska förklara mer för föräldrarna på torsdagens föräldramöte./ Boel

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar