En liten blogg för dej som vill följa vårt projekt "Att skriva sig till läsning med hjälp av datorn" i våra två förskoleklasser.



söndag 30 januari 2011

Hej bloggen, vecka 2 - 4

Vi ritar till sagan

Koncentration vid tangentbordet
Spökskrivning med skrivkompis
 Nu är vi igång med skolarbetet efter ett snöigt men skönt jullov. Vi började med tangetbordsträning så att alla kom ihåg de tangenter vi tränat på.  Vi har använt ett skolprogram som heter Sebra för att träna de olika bokstavstangenterna. Barnen tycker det jättekul och vill sitta länge och träna!

Vi har pratat om sagor och hur man skriver en saga. Som start läste vi sagan ”Trollgrytan” och pratade kring sagans uppbyggnad. Uppgift blev sen att skriva en egen saga eller skriva ner sagan ”Trollgrytan”. Tillsammans med skrivkompis fick barnen börja med att rita sin saga med 3 – 4 bilder och därefter skriva ner sagan med på datorn. Det här blir barnens första sagobok! Det har gått väldigt bra barnen är duktiga. I fredags gjorde vi framsidan och nästa vecka ska vi sätta ihop bilder och texter till en bok.
När vi jobbar med datorena har vi några andra uppgifter man kan göra om man är klar eller väntar på ledig dator.  Det fungerar väldigt bra, barnen har lärt sig arbetssättet och tycker det är roligt att få de olika uppgifterna.
 
Bokstavshus,
hur låter det i början av ordet, vilket hus ska saken ligga i?

Bokstavsuppgift

Två olika uppgifter att göra med pärlor.
/ Frida

söndag 16 januari 2011

God fortsättning alla bloggläsare

Nu är vi igång igen. Vi har börjat med tangetbordsträning och att skriva sagor. Mer kommer......
/Frida och Boel